Відновити роботу літніх майданчиків ресторанів під час першого етапу виходу з карантину.
З таким проханням звернулися народні депутати та представники галузевих асоціацій до прем'єрміністра України Дениса Шмигаля.
Документ підписав і народний депутат України Ігор Фріс.
"Переконаний, що обмеження потрібно поступово послаблювати і дати бізнесу можливість дихати.
Це той пласт підприємців, які не мають заощаджень та заробляють «з-під ножа».
Карантинні обмеження, звісно, не є безпідставними, але варто враховувати, що значна частина власників ресторанного бізнесу продовжує виплачувати зарплати своїм ключовим працівникам та нести велику кількість супутніх витрат, в тому числі податкових",-зауважує Ігор Фріс.
Депутат наголошує, що дозволити роботу літніх ресторанних майданчиків можна виключно з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних норм:
- обмеження кількості відвідувачів з розрахунку 1 відвідувач на 5 м2 майданчика;
- постійний контроль температури персоналу та відвідувачів закладу;
- розміщення столів на відстані не менше 1,5 м один від одного;
- за одним столом може розміщуватись не більше 3 осіб;
- використання при обслуговуванні відвідувачів виключно одноразового посуду;
- дезінфекція предметів, з якими контактував кожен відвідувач.