Діяльність на окрузі,  8 прийнятих законів та близько 100 поданих законопроектів – підсумки року роботи нардепа Ігоря Фріса

11.01.2021

10 млн грн державних інвестицій на соціальний розвиток округу,  кошти на ліквідацію повені, тисячі захисних масок, сотні багаторазових щитків та захисних костюмів, 13 відремонтованих ШВЛ, допомога людям під час паводку.

Народний депутат України Ігор Фріс підсумував результати своєї діяльності за рік роботи та роботи своєї команди на окрузі.

Впродовж 2020 року з  фонду соціально-економічного розвитку на Тлумаччині та Тисмениччині профінансували: 

-  Придбання рентгенівського цифрового діагностичного комплексу для Тлумацької ЦРЛ
-  Нове будівництво мереж центрального водопостачання на вул. О.Кобилянської та Б. Хмельницького у Тлумачі
-  Капітальний ремонт приміщення ясел-садка «Дюймовочка» в Тлумачі
-  Будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям для НВК в с.Надорожна
-  Капітальний ремонт вулиць Січових Стрільців та Тиха в с. Підлісся
-  Капітальний ремонт актового залу та додаткових приміщень ліцею у селі Павлівка
-  Капітальний ремонт пішохідної доріжки по вул. Галицька в с. Ямниця

За сприяння Ігоря Фріса, на будівництво дитячого садка в с. Чорнолізці було виділено 5 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку.

4, 5 млн грн було спрямовано на будівництво народного дому в с. Пшеничники. Кошти направлені з Державного фонду регіонального розвитку. 

В Галичі з фонду соцекономрозвитку профінансували
-  Капітальний ремонт будівлі  комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр»
-  Капітальний ремонт частини приміщень центру юнацької та дитячої творчості в Галичі

На початку наступного року очікується остаточне облаштування пішохідно-велосипедного маршруту: Галич (центр) – Старостинський замок – оглядовий майданчик.

З Державного фонду регіонального розвитку вдалося залучити 3 мільйони гривень на будівництво очисних споруд в Галичі.

За сприяння Ігоря Фріса, у 2020 році відремонтували дорогу Тустань-Маріямпіль-Довге на ділянці , що з’єднує села Тустань та Водники. Тут зробили поточний ремонт дорожнього покриття та облаштували водовідведення.

Вдалося залучити кошти і для капітального ремонту дороги Сілець-Мединя в напрямку села Вікторів.

З Фонду відновлення доріг на ліквідацію наслідків червневого паводку для Галицького району було виділено 1 млн 300 тис грн. 

З так званих «повеневих коштів» були відновлені берегоукріплення, дві підтоплені дороги та затоплені підвали Галицької райлікарні.

Окрім цього, від початку пандемії за кошти меценатів за сприяння команди нардепа вдалося відремонтувати 13 апаратів штучної вентиляції легень, які зібрали з лікарень усієї області.
«Мало хто вже пригадає, як ми шукали тканину для масок в квітні, дівчата шили маски, а я замовляв щитки для медиків, коли це було все зроблено майже на коліні. А це 4 тисячі масок, сотні захисних костюмів та щитків для лікарів. Ніхто не пригадає батл із боргом по зарплаті пожежникам в Бурштині та як ми розвозили воду і харчі під час повені», - зауважив народний депутат.

Окрім роботи на окрузі, Ігор Фріс вів активну законотворчу роботу.

На сьогодні у ВРУ зареєстровано близько сотні законопроектів, автором чи співавтором яких є Ігор Фріс. 8 з них уже стали законами. Одними із основних є антирейдерський та закон про нотаріат.

В 2021 році очікують на розгляд, зокрема, законопроекти про цивільну зброю та про суд присяжних.

Інші новини

19.12.2023
Більшість коштів спрямували на забезпечення оборони

Важкий 2023-й добігає кінця. Про цьогорічні здобутки Івано-Франківщини та про те, що нас чекає у 2024 році розповів редакції Голос України.

27.11.2023
Законопроєкт Ігоря Фріса про грошову виплату за загибель наших захисників, ближчим засіданням буде розглянуто в парламенті


Законопроєкт № 9226, який вносить зміни до переліку осіб, які мають право на допомогу від держави, у випадку загибелі військового, передбачає розширення переліку

12.08.2023
Забезпечення прав під час війни

11 серпня 2023 року у Франківську відбулася дискусійна платформа “Громади під час війни: оперативні рішення – стратегічні цілі”. 

11.08.2023
Щоденна робота депутата, як вона є …

Добрався до дому після роботи в Раді.

Хтось звісно здивується, але депутати працюють. 
Причому вживу, а не онлайн.