Ігор Фріс став співавтором законопроекту про дерадянізацію українського законодавства 

30.10.2020

Народний депутат України Ігор Фріс став співавтором законопроекту, який передбачає дерадянізацію законодавства України. 
Відповідний проект закону депутати уже зареєстрували у ВРУ.

Він дозволить прибрати з українського законодавства норми права, закони, постанови Радянського Союзу і УРСР, які на сьогоднішній день фактично не використовуються чи мають аналоги в українському законодавстві. 

Йдеться про понад тисячу архаїчних нормативно-правових актів, які обтяжують українське законодавство. 

«Це вперше в історії України прибирають з національного законодавства нормативно- правові акти від початку 20 століття, які наразі не використовуються.  Законопроект комплексний і об’ємний. Ми ретельно уточнювали, які саме законопроекти можуть  визначатися такими, що не є чинними на території України з моменту набрання чинності Конституції України. Відтак в проекті закону ми визначаємо, що вони перестали діяти на території України з моменту набрання чинності основного закону України», - наголошує Ігор Фріс.

Щоб усунути можливість двоякого трактування, або можливість зловживань, депутати визначили, що вказаний законопроект не розповсюджується на будь-які нормативно-правові акти СРСР і УРСР, які стосуються суверенітету, адміністративно-територіального устрою України чи повернення Криму.

 

 

Інші новини

19.12.2023
Більшість коштів спрямували на забезпечення оборони

Важкий 2023-й добігає кінця. Про цьогорічні здобутки Івано-Франківщини та про те, що нас чекає у 2024 році розповів редакції Голос України.

27.11.2023
Законопроєкт Ігоря Фріса про грошову виплату за загибель наших захисників, ближчим засіданням буде розглянуто в парламенті


Законопроєкт № 9226, який вносить зміни до переліку осіб, які мають право на допомогу від держави, у випадку загибелі військового, передбачає розширення переліку

12.08.2023
Забезпечення прав під час війни

11 серпня 2023 року у Франківську відбулася дискусійна платформа “Громади під час війни: оперативні рішення – стратегічні цілі”. 

11.08.2023
Щоденна робота депутата, як вона є …

Добрався до дому після роботи в Раді.

Хтось звісно здивується, але депутати працюють. 
Причому вживу, а не онлайн.