Уряд затвердив перспективний план Івано-Франківської області

24.04.2020

Проект перспективного плану розробила Івано-Франківська ОДА та Мінрегіон згідно з вимогами Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Методики формування спроможних територіальних громад.

Згідно з розпорядженням, в Івано-Франківській області передбачили 61 спроможну (об’єднану) територіальну громаду.

План формування територій громад області охоплює 100% території.

"Ми працювали над створенням цього перспективного плану громад разом із міністерством, профільним комітетом Верховної Ради України, облдержадміністрацією, нашими колегами народними депутатами від Івано-Франківської області та експертами місцевого самоврядування", - зауважив народний депутат Ігор Фріс.

Сформовані таким чином громади будуть спроможними і здатними надати населенню якісні адміністративні та інші послуги, зазначив нардеп.

Ігор Фріс подякував своїм колегам: Зіновію Андрійовичу, Едуарду Прощуку, Олександру Матусевичу, Олені Вінтоняк, Роману Мулику та керівництву Івано-Франківської ОДА, за час та енергію, яку вони витратили при обговоренні. Особливо відзначив їхню наполегливість при доведенні думки громади до Кабінету Міністрів.

Окрему подяку депутат висловив голові профільного підкомітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталію Безгіну, який зміг переконати багатьох в необхідності затвердження саме цього перспективного плану громад Івано-Франківської області.

Інші новини

19.12.2023
Більшість коштів спрямували на забезпечення оборони

Важкий 2023-й добігає кінця. Про цьогорічні здобутки Івано-Франківщини та про те, що нас чекає у 2024 році розповів редакції Голос України.

27.11.2023
Законопроєкт Ігоря Фріса про грошову виплату за загибель наших захисників, ближчим засіданням буде розглянуто в парламенті


Законопроєкт № 9226, який вносить зміни до переліку осіб, які мають право на допомогу від держави, у випадку загибелі військового, передбачає розширення переліку

12.08.2023
Забезпечення прав під час війни

11 серпня 2023 року у Франківську відбулася дискусійна платформа “Громади під час війни: оперативні рішення – стратегічні цілі”. 

11.08.2023
Щоденна робота депутата, як вона є …

Добрався до дому після роботи в Раді.

Хтось звісно здивується, але депутати працюють. 
Причому вживу, а не онлайн.