ВРУ підтримала закон Ігоря Фріса щодо  оформлення прав на землю та нерухомість на ній

08.09.2021

Верховна Рада України сьогодні підтримала у другому читанні законопроект народного депутата України Ігоря Фріса №5248 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв'язку з переходом прав на об'єкт майна, який на ній розташовано)».

Він встановлює правила щодо одночасного оформлення прав на земельну ділянку та розташовану на ній нерухомість.

Передбачено також зворотний порядок отримання прав на нерухомість, якщо відбувається купівля земельної ділянки, де вона розташована. 

Закон підтримав 301 народний депутат.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, метою законопроекту є усунення прогалин у правовому регулюванні питань, пов'язаних з оформленням та переходом прав на земельну ділянку у разі набуття права власності на нерухоме майно (житловий будинок, будівлю або споруду), що розміщені на ній.

"Закон має намір виправити ситуацію, яка склалася з необдуманим прийняттям законопроекту 0850 (той, що заблоковано моєю постановою і який мав на меті, так би мовити, «врегулювати» єдиний правовий статус землі і будівлі на ній). Текст повністю відповідає Конституції України, цивільному кодексу та узгоджений із спеціалістами аграрного комітету та нотаріатом. Норми законопроекту відповідають попереднім висновкам ГНЕУ та ГЮУ Верховної Ради України",- наголосив Ігор Фріс.

Інші новини

19.12.2023
Більшість коштів спрямували на забезпечення оборони

Важкий 2023-й добігає кінця. Про цьогорічні здобутки Івано-Франківщини та про те, що нас чекає у 2024 році розповів редакції Голос України.

27.11.2023
Законопроєкт Ігоря Фріса про грошову виплату за загибель наших захисників, ближчим засіданням буде розглянуто в парламенті


Законопроєкт № 9226, який вносить зміни до переліку осіб, які мають право на допомогу від держави, у випадку загибелі військового, передбачає розширення переліку

12.08.2023
Забезпечення прав під час війни

11 серпня 2023 року у Франківську відбулася дискусійна платформа “Громади під час війни: оперативні рішення – стратегічні цілі”. 

11.08.2023
Щоденна робота депутата, як вона є …

Добрався до дому після роботи в Раді.

Хтось звісно здивується, але депутати працюють. 
Причому вживу, а не онлайн.