Закон, який зупиняє колекторський терор, підписав президент

08.04.2021

Закон №4241 про врегулювання простроченої заборгованості, який нардепи підтримали 19 березня 2021 року, підписав президент України Володимир Зеленський.

«Колекторський» закон посилює захист боржників за споживчими кредитами та вводить етичні норми для колекторів.

Документ забороняє погрожувати та шантажувати боржників, повторно дзвонити людям , які не мають стосунку до боргу, розповсюджувати образливі матеріали про боржника, примусово стягувати борг, обробляти персональні дані особи без її дозволу.

Натомість колектори мають право нагадувати боржникам про залишки боргу та передавати справи до суду для стягнення боргів державними чи приватними судовими виконавцями. 

«Після ретельного опрацювання документ встановлює чіткі правила роботи та реєстрації колекторів. Боржники відтепер будуть захищені, а колекторська діяльність – регламентованою. Борги сплачувати потрібно, але цивілізовані методи нарешті прийшли на зміну махновщині», - наголосив народний депутат України Ігор Фріс.

 

Інші новини

19.12.2023
Більшість коштів спрямували на забезпечення оборони

Важкий 2023-й добігає кінця. Про цьогорічні здобутки Івано-Франківщини та про те, що нас чекає у 2024 році розповів редакції Голос України.

27.11.2023
Законопроєкт Ігоря Фріса про грошову виплату за загибель наших захисників, ближчим засіданням буде розглянуто в парламенті


Законопроєкт № 9226, який вносить зміни до переліку осіб, які мають право на допомогу від держави, у випадку загибелі військового, передбачає розширення переліку

12.08.2023
Забезпечення прав під час війни

11 серпня 2023 року у Франківську відбулася дискусійна платформа “Громади під час війни: оперативні рішення – стратегічні цілі”. 

11.08.2023
Щоденна робота депутата, як вона є …

Добрався до дому після роботи в Раді.

Хтось звісно здивується, але депутати працюють. 
Причому вживу, а не онлайн.